Hvordan knipse en konferanse?

Trenger innspill før mediedagene.

Om en drøy uke er det igjen klart for Nordiske Mediedager i Bergen. Jeg har vært jevnlig på konferansen siden den het Media 2000 i 1999 (!), og i år gleder jeg meg til et av de sterkeste programmene noensinne.live streaming movie Casper and Emma Go Hiking online

Denne gangen skal jeg ikke bare være deltaker. Oppdraget mitt er å være hovedfotograf for konferansen, og dermed ansvarlig for å dokumentere det hele raskt og profesjonelt. Det vil totalt være fire fotografer i teamet.

Jeg jobber for å være best i klassen når det kommer til effektiv arbeidsflyt og rask levering av bilder. Det er egenskaper som kommer godt med under et såpass omfattende arrangement som Nordiske Mediedager. Planen er å levere fortløpende til en egen Flickr-konto, som igjen vil være tilgjengelig gjennom ulike sosiale tjenester. Så får vi se hvordan dette blir løst rent praktisk.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Tanken er at både deltakere og misunnelige skal få en jevn strøm av bilder mens konferansen foregår, på nett, mobil og skjermer omkring. Bildene vil også bli gjort tilgjengelige for presse og andre som skal omtale konferansen. Kort sagt: Jeg skal forsøke å dekke ethvert behov for stillbilder under konferansen, og helst litt til.

Dessverre har jeg ikke nødvendigvis oversikt over “ethvert behov”. Så derfor spør jeg:

Hvordan mener du en god bildedekning av Nordiske Mediedager bør foregå, eller for den saks skyld konferanser generelt? Hva er viktig?

Hvis du har innspill underveis kan du også kontakte meg på Twitter: @urke


Posted

in

by

Tags:

Comments

7 responses to “Hvordan knipse en konferanse?”

  1. nech Avatar

    Gleder meg til å se deg i "action" 🙂

    1. Eirik U. Avatar

      Takk, skal prøve å fange stemning!

  2. Elfinn Færevåg Avatar
    Elfinn Færevåg

    Enig med Nech, men de bildene hører også med. Utstillingene må dekkes, oversiktsbilder og ikke minst miljøbilder der deltakere og selgere er i diskusjon. Persongrupper i samtale. Vanskeligere å forklare er "detaljbilder" som sier noe om stemningen og miljøet, alt fra badges til ryggsekker med brosjyrer, laptopper, med hender eller personer i bildet eller i bakgrunnen. Hender som holder utstyr, brosjyrer, kaffekopp. Personer i dyp samtale eller som har det muntert. Bilder fra utsiden som viser bygningen. 360o bilder fra fellesarealene og ute. Salen når det stilner av.
    Skal det lages DVD-er med slideshow til deltakerne i tillegg?
    Må du ta hensyn til om de som avbildes aksepterer det og ev. få det skriftlig? Er det begynt å bli et problem i Norge?
    Lykke til.

    1. Eirik U. Avatar

      Takk for innspill! Bildene ligger på Flickr, der man kan se slideshow. Så har ingen planer om DVD. Har sjelden problemer med at noen ikke vil bli tatt bilder av, heldigvis!

  3. eirikso Avatar

    Yepp. Få med mer enn foredragsholderne. Men også: få med ALLE foredragsholderne. Mao. må du liste deg fra sal til sal siden det er parallellsesjoner.

    Legg ut bildene med CC-BY-SA og oppfordre bloggere og andre til å bruke dem.

    Og: jeg kommer til å ha med 5D2++, så om du skulle være i beit for noe optikk eller lign. kan du få låne av meg. 🙂

    1. Eirik U. Avatar

      Takk! Er heldigvis flere fotografer, så trenger ikke liste meg inn på alt 🙂

      Sees på NMD!

  4. Steinar Avatar
    Steinar

    Nå er jeg ikke i ett sekund i tvil om at du kan løse oppdraget på en utmerket måte, men siden du spør …

    Jeg ville når oversiktsbildene var tatt, ville jeg forsøkt å formidle det som deltagerne opplever og ikke det betrakteren ser. Selv om vi ser nesten 180 grader fokuserer vi på bare et punkt hendelse om gangen. Jeg vill derfor skiftet til en kort tele med stor åpning og tatt bilder av disse fokuspunktene, enkelt situasjoner og hendelser. Den korte telen med liten dybdeskarphet kan også gi utsnitt av ivrige hender på et tastatur (eller iPad!), han som visker til side mannen under forelesningen, ansiktsuttrykket under en ivrig diskusjon i gangen, etc. En av fordelene med tele er jo at det med den er mye lettere å ta bilder av personer som ikke vet at de blir tatt bilde av.

    Jeg ville også "skutt fra hofta" med en vidvinkel. Det gir ett annet perspektiv enn de "kjedelige" vanlige bildene tatt fra øyehøyde. Generelt ville jeg forsøkt med uvanlige perspektiver. Da vil du som kunne se og formilde inntrykk som de som er der, ikke har sett, og dermed blir bildene mer interessante for de også.

    Det skal bli spennende å følge med på flickr ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *