Oslo 27 gigapiksel

Posted on: November 25th, 2010 by Eirik Helland Urke 4 Comments

[tab:Norsk]
ZOOM: Dobbelklikk/shift+dobbelklikk for å zoome, klikk og dra for å navigere. Eller bruk kontrollene til venstre i bildet.

 

Dette bildet av Oslo fra Ekeberg var egentlig ment som en test av den nye roboten min Eva, og diverse nye arbeidsmetoder for å lage større gigapikselbilder. Opptaket tok hele ti timer, og du kan se hele prosessen som timelapse i denne bloggposten. Bildet ble tatt på en varm sommerdag, noe som har gitt en del varmebølger og uskarphet på de fjerneste delene av bildet.

Høstens plan var egentlig å lage et langt større bilde, dvs godt over verdensrekord, men jeg hadde bare et veldig lite tidsvindu å gjøre det på. Vær og lysforhold gjør nå at jeg antakelig må vente til våren.

I mellomtiden kan du altså studere Oslo i alle sine fine detaljer. Originalbildet var ca 50 gigapiksler, men jeg har av praktiske årsaker tatt et utsnitt av bildet. Photoshop klarer rett og slett ikke å åpne bilder bredere enn 300 000 piksler, og detaljene ligger uansett i det mindre utsnittet.

STED: Oslo

STØRRELSE: 26,7 gigapiksler

ANTALL BILDER: Ca 5000

UTSTYR: Roboten Eva, Asus EEE (styringsenhet via blåtann), Canon EOS 7D, 70-200mm L IS II f/2.8 + 2X converter

TEKNIKK: Bildene er tatt med robot, med manuell kontroll, innstillinger etc. De er tatt sekvensielt fra venstre mot høyre, nedenfra og opp over en tidsperiode på ca 10 timer. Sydd sammen med Autopano Giga på en Mac Pro.

iPad:
Dette bildet kan sees på iPad med en egen app. Mer informasjon står øverst på denne siden når den leses på iPad.

[tab:English]
Panoramic view of Oslo, seen from Ekeberg. To the left you can see the back of the opera house, right above (but actually two kilometers away) is the royal castle.

The image is taken using a panoramic robot, and stitched together from over 5000 single exposures.

[tab:END]

Flere gigapiksel-byer:
Bergen, Bodø, Halden, Narvik, Oslo, Stokmarknes, Tromsø, Trondheim, Ålesund


Vis Gigapix - levende stillbilder i et større kart

4 Responses

 1. Bjarne Skjørestad

  30/11/2010

  Det kommer ikke tilfeldigvis et Stavanger Gigapixel bilde?:-)

  Ekstremt bra bilder og ikke minst veldig interessant!

  Reply
 2. Marius

  01/12/2010

  Bra bilde. Du skal ikke prøve å få tatt bilde fra toppen av postgirobygget da? Kunne fått med mer av sentrum på den måten

  Reply
 3. r0x0r

  01/12/2010

  Gul blokk. Toppløs dame soler seg.

  Reply
  • O.o

   01/12/2010

   Hvor?? 😛

   men veldig stilige bilder, men en ting jeg lurte på det programme du bruker for å putte sammen bildene.. Autopano Giga bruker du nr 2? og hvor har du kjøpt det? vil det funke til normal pc, altså ikke en super pc alla mac pro?

   Reply

Leave a Reply