Se gigapikselbilder på iPad!

Posted on: June 17th, 2011 by Eirik Helland Urke No Comments


Slik kan du se gigapikselbilder rett på iPad-en.

Appen jeg bruker for å se gigapikselbilder er Gigapan for iPad (29,-). Appen viser tusenvis av gigapikselbilder som blir publisert gjennom Gigapan.org, inkludert flere av mine. Nå er programmet kommet i ny versjon, som blant annet gjør det mulig for meg å linke direkte til et gigapikselbilde i appen. Dette forutsetter at du har appen installert.

Du kan nå zoome inn på følgende av mine gigapikselbilder på iPad med Gigapan:

Dersom du går inn på disse sidene med iPad, får du muligheten til å åpne bildene med Gigapan, evt etter å ha lastet ned appen.

Lyst å teste?
Jeg har fått noen gratis promo-koder fra Gigapan. Hvis du ønsker å blogge om Gigapan og/eller mine gigapikselbilder er det derfor muligheter for å teste appen kostnadsfritt. Ta kontakt dersom du er interessert!

Flere gigabilder på iPad
Planen er å gjøre samtlige av mine gigapikselbilder tilgjengelig på denne måten viagra ou trouver. Det krever en del jobb med de eldste bildene, og derfor vil det ta litt tid. Jeg vil også gjøre alle 360-panoramaene tilgjengelig på iPad, direkte i nettleseren. Operaen er allerede synlig med iPad. Det har hittil vist seg vanskelig å vise gigapikselbilder med tilstrekkelig ytelse direkte i nettleseren. Både gigapikselbilder og 360-panoramaer skal via Flash være mulig å se i Android, men jeg har ingen slike enheter å teste det på. Derfor kan jeg heller ikke garantere at det funker.

Linkene til Gigapan er såkalte affiliate-linker, som i teorien skal gi meg en liten prosent dersom du velger å kjøpe appen. Mest for test.

Leave a Reply