En portfolio-mosaikk

Posted on: February 24th, 2009 by Eirik Helland Urke 3 Comments

Zoom inn i motivet over, og du vil finne 750 ulike bilder jeg har tatt i forskjellige sammenhenger. De samme bildene finnes i min Flickr-profil.

Programmet som er brukt heter Andrea Mosaic, og er gratis. For å lage en ny mosaikk velger man hovedmotivet, og deretter et antall forskjellige bilder som skal puttes inn i puslespillet. Det er greit å ha noen hundre forskjellige bilder, men dette varierer etter størrelsen på prosjektet. Mosaikken over består av 5000 enkeltbilder, men bare 750 unike motiver. Hvert motiv er altså brukt flere ganger for å fylle hele rutenettet, men like motiver holder et gitt antall bilders avstand. Bildene kan avvike 20% fra sin opprinnelige fargetone for å passe inn i hovedmotivet, noe som forklarer et visst fargestikk i noen av bildene.

Akkurat denne mosaikken er laget med en ny betaversjon av Andrea Mosaic, som for første gang tillater å kombindere høyde- og breddebilder. Tidligere har jeg brukt programmet til å lage en lignende mosaikk, og ikke minst Barack Obama-mosaikken Change.

3 Responses

 1. Eterg

  24/02/2009

  Nice:-)

  Reply
 2. Jan

  26/02/2009

  Wow! Dette var tøft! Det som imponerte meg mest var alle bildene! Er det du som har tatt alle?

  Reply
 3. Stig Atle

  04/03/2009

  imponerende… hadde vært enda mere imponerende om alle bildene var unike, altså at du ikke har brukt samme bildet flere ganger.. men bra var det.. 😀

  Reply

Leave a Reply