Gigapiksler på veggen

Nettbutikk og kanskje utstilling!

Gigapikselbilder har vært en av de viktigste og mest spennende satsingene på Gigapix.no, noe navnet mer enn antyder. Fokuset har vært å utvikle nye teknikker, bryte grenser og skape spennende bildeopplevelser. Hittil har de største bildene kun vært å se på Gigapix.no, men det skal jeg nå endre på. Først: En nettbutikk for store bilder!

Hjemme på veggen har jeg et stort bilde av hjemstedet mitt Stokmarknes, 1,4 meter bredt. I all beskjedenhet: Det ser fantastisk ut! Fordi stedet er vakkert, fordi jeg kan gå helt inntil bildet og studere alle detaljene. Eller gå to skritt tilbake og se hele byen og naturen rundt.

Snart kan alle skaffe dette bildet til veggen sin. Eller kanskje mer aktuelt: Tilsvarende oversiktsbilder av Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø, Ålesund, Bodø eller Narvik.

Samarbeidspartnere og tekniske løsninger begynner å falle på plass, og etter planen vil nettbutikken være klar om noen få uker.

Jeg skulle ønske flere fikk muligheten til å se hvor flotte disse bildene blir på veggen. Det hadde vært stas å kunne vise dem fram både samlet og i sine respektive byer. Kanskje i form av en utstilling, på en café, i rådhus, fotobutikker eller på andre måter.

Har du noen ideer til hvor jeg kan vise fram gigapikselbildene? Bruk gjerne kommentarfeltet eller kontakt meg på eirik@urke.comlive streaming film Alien: Covenant 2017 online

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

7 responses to “Gigapiksler på veggen”

 1. Atle Grimsby Avatar
  Atle Grimsby

  Kanskje vi skal få til noe inne i Gamlefyren på Utsira? Her en glasskunstner. http://www.flickr.com/photos/17853411@N00/2778542… og her finere besøk på utsiden av gamlefyret http://www.flickr.com/photos/17853411@N00/2778542

  1. Eirik U. Avatar

   Spennende! Skal lese mer om dette fyret, ser flott ut.

 2. Rune M. Andersen Avatar

  Hadde vært flott å tapetsert store, kjedelige betongvegger med bilder tatt fra riktig vinkel, slik at veggen tilsynelatende ble "gjennomsiktig".

  1. Eirik U. Avatar

   Jepp, og da kunne været alltid vært fint!

 3. Vincent Hasselgård Avatar

  Utrolig kult! Har du noen idé om hva prisen vil ligge på? Vi er nesten nødt til å ha et GigaOslo-bilde på veggen her på kontoret.

 4. Eirik U. Avatar

  Prisene blir fastsatt ganske snart, skal i møte med trykkeriet først. Det blir jo en del forskjellige størrelser og materialer, satser generelt på store bilder av høy teknisk kvalitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *