Stresstest på Stabæk-Vålerenga

Prøver nye arbeidsflyter og konsepter.

Jeg har nå innarbeidet en serie nye arbeidsflyter for bildelevering, som innebærer å kunne sende bilder til nett lynraskt og effektivt. Under 外汇交易平台 Spellemannprisen ble det sendt 70 ulike og høyoppløste bilder på seks timer, uten det minste hikke i systemene. Så nå skal jeg prøve å skru til enda litt mer.

På Stabæk-Vålerenga lørdag er planen å levere bilder med kun sekunders forsinkelse til bildearkivet mitt på nett, ferdig tekstet. Det er ikke valgt utsnitt på bildene, mens farger og skarphet er autobehandet.

Oppdatering: Kampen gikk lørdag 20. mars kl 1700. Bildene ble oppdatert fortløpende i denne artikkelen.

Spesielt utstyr jeg planlegger å teste:
7D med WFT-E5 trådløssender
1D Mark III og 1D Mark IV med WFT-E2 trådløssender
Toshiba TG01 mobil/PDA.
Canon 70-200 f/2.8 IS L II (ny utgave)

Rutiner jeg planlegger å teste:
Sending med kabel fra kamera via Toshiba med wi-fi til bildemottak
Sending via wifi til Toshiba med 3G til bildemottak
Evt også sending direkte fra kamera til bildemottak med egen oppsatt basestasjon.

Felles for disse er at arbeidsflyten går mellom 15 og 30 sek pr bilde. Jeg har testet alt under kontrollerte forhold, men ting har en tendens til å skjære seg når man kommer ut i den virkelige verden. Derfor en skikkelig stresstest.

OPPDATERING:

Testen gikk helt uten problemer! Jeg fikk ikke testet alt, men i hovedsak rutinen med å koble kamera direkte til Toshibaen, og deretter sende utvalgte bilder med ett klikk på kameraet. På grunn av ustabilt nett valgte jeg å sende med 3G, som bare ga noen få sekunders forsinkelse.

Planen var for øvrig å sende bilder live på iPhone-appen min også, noe jeg desserre ikke fikk til å fungere rett før kampstart. Jeg fant løsningen i ettertid: Feeden tåler ikke norske tegn i tittelen, som i Stabæk! Så da er den i hvert fall klar til neste gang.

Neste gang jeg skal til Ullevål tenker jeg å koble systemene til 4G-nettet, gitt at det er god dekning der. Dessverre har ikke Netcom bygd ut nettet sitt på Fornebu ennå, så det fikk jeg ikke testet på lørdag.


Posted

in

by

Comments

6 responses to “Stresstest på Stabæk-Vålerenga”

 1. andreasl Avatar

  Morsomt å følge med på livestreamen fra kampen. Ser ut til fungere som bare det.

 2. AudunB Avatar

  Ja, dette er imponerende, Eirik! Følger like mye med på din live-dekning som på tv-sendingen.

 3. Eirik U. Avatar

  Funket som bare det! At jeg var håpløst plassert på scoringene var en annen sak, men et par brukbare bilder ble det nok 🙂

  Legger ut et par redigerte bilder nå om en stund.

 4. Bobby Avatar
  Bobby

  Hva slags autobehandling gjøres av farger og skarphet? Og hvor mye slik behandling er det kosher å gjøre på bilder som skal til pressen?

 5. ronald eliassen hole Avatar

  Hvilken programvare bruker du for å motta bildene på server?

 6. […] Urke er fremtidens fotograf. Han tar i bruk ny teknologi for å gi en god og effektiv arbeidsflyt, tar gigapiksel bilder, 360 bilder og en aktiv […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *