Dette er gigapix.no

Dette nettstedet handler om å sette bilder sammen digitalt, slik at de får nye og spektakulære egenskaper.

På gigapix.no kan du kikke på helt spesielle bilder, som 360-graders panoramaer eller gigantiske gigapikselbilder. Snu deg rundt, og zoom inn på detaljene! Ha det moro, finn huset ditt eller Kongens slott.

Begynn med å kikke på dette kartet, som oppdateres med nye bilder etter hvert som de publiseres.

Men hvordan lager man slike bilder selv?

Jeg har snakket med utrolig mange som er nysgjerrig på hvordan man lager panorama- og gigapikselbilder. Svaret er på ingen måte enkelt, for det finnes et utall av teknikker og tips for å få dette til. Selv har jeg brukt vanvittig mange kveldstimer på knoting og feiling. Den gode nyheten: Du trenger ikke gjøre de samme feilene!

Med Gigapix.no vil jeg skape en møteplass for eksperimentelle digitalfotografer.

Forumet kan tas i bruk allerede nå – still de dumme spørsmålene eller øs av din kunnskap! Jeg vet det finnes noen av dere der ute som brenner for dette, og snart håper jeg det blir mange flere. Uansett trenger jeg masse hjelp for å skape et levende nettsted.

Hva kommer så?

I denne første versjonen av Gigapix.no er det bildene som står i fokus. Det er nok å ta av blant egne prosjekter, etter hvert vil jeg kanskje ta inn spesielt gode bilder fra andre som driver med dette. Det er viktig for meg å gå litt rolig fram, og se hva som kreves av jobb og båndbredde for å få dette til å gå rundt.

Men: Jeg synes at alle som har lagt ned mye tid på flotte prosjekter bør få et publikum. Derfor vil det være et eget Galleri i forumet, der du oppfordres til å presentere mesterverkene dine.

Dette nettstedet vil også legge til rette for strukturert kunnskap om panoramafotografi. Etter hvert planlegger jeg å legge ut en egen Wiki, åpent for alle som ønsker å bidra. Det store målet er å lage en stor og oppdatert kunnskapsbase, slik at vi kan heve det faglige nivået hos alle som driver med dette profesjonelt eller på hobbybasis.

Jeg som står bak nettstedet heter Eirik Helland Urke, er nettredaktør i Start.no og frilans multimediafotograf.

Selv om jeg har stor tro på dette nettstedet, er det også litt skummelt å skulle lage et eget lite nettsamfunn for en fryktelig liten målgruppe. Derfor håper jeg du vil henge litt her, være litt nysgjerrig og lære noe nytt og veldig spennende! Jeg vil etter beste evne prøve å svare på spørsmål som måtte dukke opp, og jeg håper virkelig at også andre med disse interessene etter hvert vil hjelpe til.

Og husk: Spre budskapet! Vis bildene fram på Facebook, Twitter eller andre sosiale nettverk du deltar i.

Velkommen!


Posted

in

by

Tags:

Comments

11 responses to “Dette er gigapix.no”

 1. Andreas H. Lunde Avatar

  Fantastisk side herr Urke. Gleder meg til å se fler megagigafantastiskegbilder.

  -andreas

 2. Anders Brenna Avatar

  Gratulerer med lanseringen!

  Dette blir definitivt en side jeg ofte kommer innom.

  /Anders

 3. Martin Bekkelund Avatar

  Gratulerer med Gigapix.no! Jeg har tidligere benyttet GigaPan og håper at Gigapix.no på sikt kan bli et godt alternativ.

  Takk og lykke til! 🙂

  Hilsen Martin

 4. Eirik Avatar

  Kjempegøy!
  Jeg vil selv, og kjenner flere andre som ville ha glede av at “guidene” i menyen blir populert med framgangsmåter, teknikker, fallgruver og “best practices” for å komme i gang selv.

  Du skal ikke se bort i fra at det er grobunn for et lite gigapixel-miljø. Det er mange fotoklubber og hobbyister der ute som trenger nye ting å bryne seg på.

 5. Erik Saastad Avatar

  Grattis Eirik!
  Veldig bra å få samlet mesterverkene dine på et sted!

 6. Lars Andreas Dybvik Avatar

  Hei! Spennende nettsted. Jeg har selv drodlet litt med 360 grader. Se http://www.bymarka.net for bilder 🙂

 7. Carsten Avatar

  Fin side du har lansert her!
  Har noe erfaring med bruk av rotatorer for 360-fotografering samt har laget noen “nesten gigapixler” fotografier, men sant som du sier at det blir endel plundring rundt stitching osv.
  Fint å få et forum rundt dette, stå på man!!

 8. greta lessing Avatar
  greta lessing

  Hilsen fra California,er fra Bergen,dette er det beste
  jeg har sett,utrolig.

 9. greta lessing Avatar
  greta lessing

  wow

 10. Piotr Holstein-Beck Avatar
  Piotr Holstein-Beck

  Gratulere!
  Meget bra idè. Kommer til å besøke side ofte.

  Piotr

 11. Fred Avatar

  I enjoy yet in the direction of come that your nice website. Plus I really agree in addition to your post along with as well comments here. With via the rd I hold reverse phone lookup swap cellular phone lookup web page that determination grant you hit upon absent each kinds of information losing several telephone number search. Along with using the drv you be capable of exhaust this quash cellular phone search web publication while well with the purpose of find away a terrific amount of info a propos whichever comments with the aim of you or else may possibly not akin to since well.u00a0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *