Mine 10 beste fotokjøp

Det er ingen hemmelighet at jeg er mer enn normalt opptatt av fotoutstyr. Dette er kjøpene jeg er mest fornøyd med akkurat nå:download movie The Fate of the Furious 2017 now

1. Canon EOS 5D Mark II
Dette er et relativt billig fullformatkamera kjøpt for over tre år siden. Likevel er det fortsatt blant de aller beste kamerakjøpene man kan gjøre. Liten størrelse og høy kvalitet kjennetegner 5D Mark II, som fortsatt er det systemkameraet jeg bruker mest.

2. MacBook Pro
Den beste bærbare jeg kan tenke meg for fotobruk. Jeg pleier å spesialbestille med matt skjerm. Bruker både 15″ og 17″, liker spesielt at 17″ har skjerm i full HD. Fordel med raske datagrensesnitt som FireWire og Thunderbolt. Bruker Apple Aperture og Adobe Photoshop CS5 som primær programvare.

3. Objektiv: 24mm f/1.4 L II
Vidvinkel med nydelig kvalitet. Bruker dette til reportasje, portrett og det meste annet. Meget god skarphet og lysstyrke, anvendelig brennvidde.

4. Objektiv: 70-200 f/2.8 L
Solid og lyssterkt teleobjektiv. Det er kostbart, men varer i årevis og er et skikkelig arbeidsjern til sport og kultur.

5. iPhone 4(s)
Dette er kameraet jeg bruker mest på fritida. Samtidig bruker jeg det også til bildebehandling, publisering og andre proffoppgaver. Sammen med Eye-fi fungerer det som en fullstendig publiseringsløsning for kompakt- og proffkamera.

6. ThinkTank Shape Shifter fotosekk.

En fotosekk som kan tilpasses innholdet til enhver tid, og gjøres mindre når det kun er laptop og tilleggsutstyr oppi. Tross meget liten ekstern størrelse er det plass til to proffkamerahus med objektiver og tilbehør.

7. HyperMac (Nå: HyperJuice).
Et eksternt batteri som gir ekstrastrøm til MacBook Pro´en, iPhone og iPad. Har blitt helt uvurdelig i felt, og superpraktisk på konferanser der man blir sittende midt på en rekke uten strøm.

8. Kortleser med FireWire
En rask kortleser betyr mye i daglig bruk, og sparer tid og irritasjon. Har også en ExpressCard-leser for innlesing av fulle kort, og en USB-kabel som reserve.

9. Eye-fi SD-kort med wi-fi.
Dette minnekortet har innebygd trådløst nettverk, som gjør det mulig å sende bilder direkte fra kamera til internett, en datamaskin eller iPhone. Jeg bruker dette spesielt sammen med Canon S95 kompaktkamera og iPhone, slik at jeg kan legge bildene rett på feks Instagram eller Facebook.

10. Gaffatape
Må alltid være i sekken. Kan plutselig redde dagen!

Hva synes du om lista, og hva er dine favorittkjøp?


Posted

in

by

Tags:

Comments

6 responses to “Mine 10 beste fotokjøp”

 1. Hilde Avatar
  Hilde

  Mmm litt usikker pu00e5 teksten som stu00e5r pu00e5 iPhone? Om det er rota inn noe annet der? hehe. Utover det syns jeg det var en bra artikkel! 🙂

  1. Eirik Helland Urke Avatar

   Hva er du usikker pu00e5? Ulike verktu00f8y egner seg til ulikt bruk, selvsagt. iPhone er bra nu00e5r man skal sende raskt og har gode jpg-filer, jeg har sendt til avis fra iPhone flere ganger. Bildene er da tatt med proffkamera og behandlet/sendt med iPhone.

 2. Fotograf Jan Ivar Vik Avatar

  Fin liste! Hvilken FW-kortleser bruker du? Jeg har til gode u00e5 finne en kjapp og pu00e5litelig kortleser som kan effektivisere arbeidsflyten min.

  1. Eirik Helland Urke Avatar

   Jeg bruker en CF-kortleser fra Lexar. Brukte fra Sandisk tidligere, men den du00f8de plutselig.

 3. Avatar
  Anonymous

  Enig i Eye-fi! Satt det opp til u00e5 automatisk overfu00f8re til min Android-telefon rett etter knipsing. Der blir bildet geotagget med mobilens GPS og er klart til u00e5 sendes til Facebook, Picasa, mail eller MMS fra hvor som helst! Og skulle jeg miste kameraet eller mobilen su00e5 har jeg en backup.

 4. Andre Eide Avatar

  Mine u00f8vrige favoritter:nn- En god skuldereim, som er diskre, og behagelig u00e5 bruke, selv med stu00f8rre objektiver. Jeg har en fra ROW som kosta rundt 150,-, men aner ikke hvor man fu00e5r kju00f8pt disse nu00e5.nn- Panasonic 20mm f/1.7. Har brukt den pu00e5 GF1 og nu00e5 GX1. Lite, lyssterk, og perfekt til jakkelommekamera.nn- Gru00e5kort. Jeg har noen billige papirlapper fra Qpcard 101.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *