10 000 øyne rettet mot meg

Dette er menneskene som ser hva jeg gjør på Twitter.

Twitter har vært både underholdende, nyttig og viktig for meg de siste årene. Da mener jeg egentlig folkene jeg snakker med, lytter til og deler med. I dag har jeg laget en liten hyllest til de som holder ut og følger med på hva jeg driver med på Twitter. Samtidig gir det meg en mye sterkere følelse av hvem som egentlig ser hva jeg skriver. 5000 følgere er ikke bare et tall, det er også mennesker med ansikter og ting å fortelle. Og her er de! Presentert som et over gjennomsnittlig selvsentrert nettprosjekt.

Følg meg på Twitter: @urke

Så…

Hva er egentlig dette?
Jeg har visualisert mine følgere på Twitter, som innsiden av en tredimensjonal kube. Hvis du finner deg selv, kan du tagge deg på Facebook!

Hvordan navigerer man i bildet?
Du kan klikke og dra i bildet for å snu deg omkring. Bruk kontrollene nederst i bildet eller ctrl/shift for å zoome. Ikonet helt til høyre gir fullskjermvisning (anbefales!). Med nyere iPhone/iPad kan du bruke gyroskopfunksjonen ved å bare bevege på dingsen.

Hvordan kan man tagge seg selv?
Når du har funnet deg selv – dra ikonet oppe til høyre inn til der taggen skal være. En dialog for Facebook-tagging vil dukke opp. OBS: Dialogen vil ikke vises mens du bruker fullskjermvisning. Husk å dele på Facebook til slutt!

Kan dette brukes til noe nyttig?
Nei, antakelig ikke.

Men hvorfor har du da laget det?
For moro skyld! Kanskje flere enn meg synes det er kult å utforske alle menneskene. Dette fungerer også som et konseptbevis for kommende prosjekter.

Klarte du dette helt alene?
Neida, jeg fikk hjelp av @stihk på Twitter (tusen takk!) til å hente ut profilbildene fra Twitters API med et PHP-script. Ellers har jeg benyttet en rekke ulike teknologier for å behandle bildene, sette dem sammen, presentere dem og gjøre dem taggbare. Her har jeg blant annet brukt AndreaMosaic, Photoshop, KrPano og Facebook Connect.

Er absolutt alle med på bildet?
Nei, “eggbildene” mangler. Det er også en del andre som ikke har kommet med av rent tekniske årsaker, for at alt skal gå opp. Men ingen er manuelt valgt ut og fjernet.

Funker det på mobil og nettbrett?
Bildet vises i en mindre detaljert versjon, uten Facebook-tagging.

God fornøyelse!


Posted

in

by

Tags:

Comments

4 responses to “10 000 øyne rettet mot meg”

 1. Flage Avatar
  Flage

  Det her var veldig kult Erik, satan du er flink!

 2. Hans Petter Fosseng Avatar

  Dette er intet mindre enn fantastisk, bra jobba! Veldig kult konsept, og det er fasinerende å navigere rundt i 360-panoramaet og snuble over kjente og ukjente fjes.

 3. Geir Avatar

  Man kan jo lure på hvorfor i huleste noen vil bruke tid på noe sånt som dette, men det er helt fantastisk. Dette kan du helt sikkert lage en app og selge. Jeg hadde garantart brukt AppStore-penger på noe som dette.

 4. Thomas Sommerset Avatar

  Hei. Kult opplegg. Har du tips til hva slags gratis, nettbasert program vi kan bruke for å samle alle bilder fra Sommerkonferansen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *