Nytt kamera: Canon 1D X

Endelig.

Nå har jeg omsider kjøpt mitt eget Canon EOS-1D X på FotoVideo. Det råeste speilreflekskameraet, med fantastisk ytelse på de fleste måter.

Jeg kjenner 1D X godt allerede, og har brukt det periodevis gjennom det siste året. Det er heller ikke mitt første kamera i 1D-serien. Faktisk har jeg hatt både den originale 1D (2 stk), 1D Mark II, 1D Mark III (2 stk), 1D Mark IV og nå altså 1D X. Som navnet antyder skiller dette kameraet seg fra de andre, ved å være det første kameraet som kombinerer sportshastighet med fullformat. Vi snakker 12-14 bilder i sekundet, og en autofokus uten sidestykke. Kombinert med en nydelig bildekvalitet til langt opp på ISO-skalaen.

Egentlig hadde jeg ikke tenkt å kjøpe nytt proffkamera før WiFi og GPS var integrert, som på 6D jeg nylig kjøpte. Det er skuffende nok enda ikke integrert i 1D X. Men jeg har kjøpt trådløsenheten WFT-E6 som gjør jobben, og er mye mindre enn tidligere modeller. Det nærmer seg noe bra på dette området også.

Nå vil Canon 1D X og 6D være mine primærkameraer, med 1D Mark III, GoPro og S110 som støttekameraer. Jeg har også en utmerket 5D Mark II, som antakelig skal få finne seg en ny eier nå. Interessert?

1dx_620


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *