En portfolio-mosaikk

Zoom inn i motivet over, og du vil finne 750 ulike bilder jeg har tatt i forskjellige sammenhenger. De samme bildene finnes i min Flickr-profil.

Programmet som er brukt heter Andrea Mosaic, og er gratis. For å lage en ny mosaikk velger man hovedmotivet, og deretter et antall forskjellige bilder som skal puttes inn i puslespillet. Det er greit å ha noen hundre forskjellige bilder, men dette varierer etter størrelsen på prosjektet. Mosaikken over består av 5000 enkeltbilder, men bare 750 unike motiver. Hvert motiv er altså brukt flere ganger for å fylle hele rutenettet, men like motiver holder et gitt antall bilders avstand. Bildene kan avvike 20% fra sin opprinnelige fargetone for å passe inn i hovedmotivet, noe som forklarer et visst fargestikk i noen av bildene.

Akkurat denne mosaikken er laget med en ny betaversjon av Andrea Mosaic, som for første gang tillater å kombindere høyde- og breddebilder. Tidligere har jeg brukt programmet til å lage en lignende mosaikk, og ikke minst Barack Obama-mosaikken Change.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

3 responses to “En portfolio-mosaikk”

 1. Eterg Avatar
  Eterg

  Nice:-)

 2. Jan Avatar

  Wow! Dette var tøft! Det som imponerte meg mest var alle bildene! Er det du som har tatt alle?

 3. Stig Atle Avatar
  Stig Atle

  imponerende… hadde vært enda mere imponerende om alle bildene var unike, altså at du ikke har brukt samme bildet flere ganger.. men bra var det.. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *