Gigapix blir ny!

I februar ble dette nettstedet lansert med brask, med den følge at serveren gikk ned i løpet av få timer på grunn av høy trafikk. Siden har prosjektet vært langt oppe og lang nede hva popularitet angår, med 35 000 bergensere som et klart høydepunkt så langt. Nettstedet har fått bred redaksjonell omtale, i Dagbladet Magasinet, Nettavisen, ABC Nyheter, Bergensavisen, Bergens Tidende, Vesterålen Online og Vesteraalens Avis. I det siste har det likevel vært lite aktivitet på sidene.

Nå skjer det noe nytt!

Eirik Helland Urke heter jeg som lager Gigapix.no, og denne uka bestemte jeg meg endelig for å gjøre dette på heltid. Det betyr ikke bare gigapikselbilder, men hele spekteret av eksperimentell digitalfotografi. Hovedtyngden av inntektene vil i denne omgang komme fra redaksjonelle fotooppdrag, men jeg vil jobbe hardt for å finne nye inntektsmodeller med utgangspunkt i nettopp dette nettstedet.

Gigapix.no vil derfor legge om profilen litt, med større vekt på en aktiv blogg om eksperimentell fotografi. Videre vil jeg trekke fram også mine “flate” bilder, som tross alt utgjør en stor del av virksomheten min. Det skal bli mulig å kjøpe bilder til redaksjonell, kommersiell og privat bruk.

Noe av det kuleste med dette blir muligheten til å kjøpe store utskrifter av byene jeg har fotografert med gigapikseloppløsning, med detaljer slik du aldri har sett før! Flere byer vil komme til utover høsten.

Forandringene på Gigapix.no vil skje gradvis, men relativt raskt i løpet av de neste ukene.

Jeg er ganske fornøyd med det generelle designuttrykket på Gigapix.no, fordi det er rent og enkelt. Jeg vil prøve å videreføre dette, selv med mer informasjon på sidene. Kanskje blir det en ny logo. Forumet vil antakelig legges ned i denne omgang, fordi jeg ikke har lykkes i å finne en god form som gjør at det blir tatt skikkelig i bruk.

Har du noen innspill til hvordan Gigapix.no bør se ut framover? Hva ser bra ut, hva kan bli bedre?


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *