Et gigantisk prosjekt

Snart kommer verdens største bilde av Tromsø.

Det er et ganske spesielt bilde av Tromsø du ser konturene av over. Mye informasjon ser du i bilderammen fra Photoshop: Det er forminsket ned til 0,5 prosent visning, størrelsen på fila er på over 37Gb og linjalene viser antall piksler i bildet. Kort sagt: Dette bildet er på 13,5 gigapiksler!

Bildet (dvs bildene) ble tatt allerede i fjor sommer, da jeg dro ens ærend til Tromsø med en idé om å lage et gigapikselbilde av denne fantastiske utsikten. Fra jeg landet på flyplassen til jeg dro handlet det om å fange dette du snart skal få se.

Siden har jeg tatt bildet fram i ledige stunder. Det tar gjerne tre kvarter å bare åpne bildet i Photoshop, så det sier seg selv at dette krever tid og tålmodighet. Nå har jeg lært mye om gigapikselbilder siden disse bildene ble tatt, så i dag ville jobben gått langt raskere og resultatet blitt enda bedre. Men jeg er superfornøyd med dette bildet og fryktelig spent på å høre hva dere andre vil synes.

Jeg tok over 2200 eksponeringer for dette ene bildet.

Planen er nå at bildet vil være helt ferdig i løpet av uka, dersom ikke mye uforutsett dukker opp. Det som gjenstår er mindre retusjering, flytte på noen feilplasserte hus og slikt.Watch movie online The Transporter Refueled (2015)

Så dukker det opp her på Gigapix.no. Jeg gleder meg veldig til å vise det fram!


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 responses to “Et gigantisk prosjekt”

 1. Jan Erik Avatar

  Dette blir spennende. Jeg er imponert over hva du gjør med bildene. Håper noen tar seg tid til å gi deg tilbakemeldinger og bruker dette i sine medier med mer. Lykke til.

 2. Otto Skogheim Avatar
  Otto Skogheim

  —Veldig spennende og flott! Lykke til videre! 🙂

 3. Steve Avatar
  Steve

  Tøft! Gleder meg til å se resultatet her!
  Forteller du mer om arbeidsflyten? Må lære mer om dette. Sitter her og sliter med 2,5 gigapixel bilde.. =(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *