Konferansefoto 2.0

Direktepublisering på Nordiske Mediedager.

Som hovedfotograf på Nordiske Mediedager i Bergen kunne jeg love rask og god levering av stillbilder til presse, folk i salen, foredragsholderne og andre interesserte. I et godt samarbeid med arrangøren, Kamikaze Media, Active Loop og Canon fikk jeg gjennomført to parallelle arbeidsflyter:

  • Direktepublisering av bilder på “Twitter TV” i salen, på websidene, RSS og min egen Gigapix-app.
  • Publisering av ferdig photoshoppede bilder til presse og mer permanent bruk underveis i hver seanse. Disse ble publisert til Flickr med åpen Creative Commons-lisens. Til denne kontoen leverte også tre andre fotografer.

Direktepublisering av bilder er noe jeg har jobbet spesielt mye i det siste. Løsningene begynner å bli gode og stabile, og gir meg som fotograf mulighet til å levere raskere, oftere og bedre enn andre. Det er til nytte både fotojournalistisk og på konferanser og andre steder der det er et poeng å publisere bilder mens ting fortsatt skjer. I praksis tar det 20-30 sekunder fra bildet tas til det er valgt ut, autobehandlet og publisert på nett.

Under konferansen prøvde jeg EOS-1D Mark IV med den nye 70-200 2.8L IS II, sammen med en WFT-E2 trådløs bildesender. Dermed kunne jeg tilby spesielt høy bildekvalitet under til dels vanskelige lysforhold, samtidig som trådløssenderen gjorde meg i stand til å direktepublisere svært effektivt. Som backup hadde jeg Toshiba TG-01 med USB-tilkobling til kameraet, dette brukte jeg bare sammen med det andre kameraet (EOS 5D Mark II) som jeg ikke hadde egen WFT-enhet til.

Erfaringene med denne måten å jobbe på er meget gode, og jeg opplevde at oppdragsgiver var svært fornøyd med å kunne levere bilder fra konferansen såpass effektivt. Derfor tenker jeg å jobbe enda litt videre med å lage gode opplegg for konferanser. Dette var moro!


Så hvis du er en innovativ konferanse, eller har flere innspill og ideer – ta kontakt på e-post eller gi lyd i kommentarfeltet!

film Alien: Covenant trailer


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *